Rengøring af bradepander, bageplader og bageriste

Når man bruger sin ovn tit, så kan man ikke undgå, at der kommer fedt og snavs på sine bradepander. Vi anbefaler, at man altid bruger bagepapir, da det beskytter dem mod en masse af skidtet, men er uheldet ude, så har vi en masse tips klar til dig lige her.

4 tips til rengøring af bradepander, bageplader og bageriste
Eksempel på en beskidt bradepande

Sådan gør du

Når du skal gøre din bradepander og bageriste rent, så er det næsten samme fremgangsmåde som den indvendige del af ovnen. Hvis de ikke er ret beskidte kan du typisk tage det værste med helt almindelige omgang opvaskemiddel og lidt knofedt.

Sidder snavset bedre fast, så kan du vælge at smøre dem ind i brun sæbe og lade dem stå og trække i en sort sæk i 30 minutter. Herefter burde det være lige til skylle af, så de kan blive rene og flotte igen.

Virker det ikke? Så er der en sidste udvej

Ligner dine bradepander og bageriste stadigvæk ikke nye, så er der en sidste metode, som vi dog ikke anbefaler, men som er uhyreeffektiv. Tag dine bradepander og riste og læg i en sort sæk natten over med en lille skvulp salmiakspiritus. Så kan du nærmest skylle snavsen af under den varme hane. Dette er dog ikke en metode, vi anbefaler, da salmiakspiritus er meget stærkt, så er det virkelig noget, man skal passe på med.

Når dine bradepander endelig er blevet rene, så er et godt råd, at du altid bruger bagepapir. Du kan dog ikke 100 % undgå, at de forbliver rene, men det vil tage det værste. Husk at skifte det en gang i mellem. Et andet godt råd er, at placere en bradepande i bunden af ovnen med et stykke bagepapir, så skidtet ikke brænder sig fast i bunden af din ovn. Er dette dog sket, så kan du læse vores tips til rengøring af ovn her.

Hvorfor sidder skidtet så godt fast?

Problemet med en ovn er, at der er så høje temperaturer i den. Lige så snart, at noget får lov til at ramme dine bageplader, så brænder det sig fast. Og så er det, at det bliver svært at få af. Det er typisk fedt og olie, der brænder sig fast. Dog er en typisk synder også revet ost, og det kan være rigtig svært at få af. Desuden kan det være rester af kød og andet, som brænder sig fast.

Derfor er det vigtigt, at man bruger bagepapir. På den måde undgår man den store rengøring, og det er nemt at skifte ud, når det bliver beskidt. Skulle uheldet være ude, har vi givet dig de bedste tips ovenover til at rengøring dine bradepander, bageriste eller bageplader.

Kunne du bruge denne artikel omkring rengøring af bageplader og bageriste, så skal du være velkommen til at smide en kommentar herunder. Smid også gerne en kommentar, hvis du har andre tips og tricks, som du vil dele.

Én kommentar til “Rengøring af bradepander, bageplader og bageriste”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *