Guide til rengøring af gasgrill

rengøring af gasgrill

Mange danskere er blevet rigtig glade for en gasgrill. Det er meget nemmere og hurtigere end en traditionel kulgrill, der er væsentlig længere tid om at starte op. Det at kunne grille hurtigt og nemt uden den store planlægning er blevet ganske populært på det sidste. Desuden har du ikke bøvl med emhætte eller. lugt, da du jo står ude i den frie luft med din gasgrill. Samtidig har du ikke den store opvask bagefter, da du kan klare det meste på dit “udendørs” køkken. Dog er der mange, der ikke er helt klar over, hvordan man skal gøre sin gasgrill ren. Så hvis du er i tvivl om, hvordan du gør dette, så kan du herunder læse min guide til rengøring af gasgrill. Du kan bruge denne guide uanset, om du har en Weber, Charbroil, Broil King eller nogle af de andre mærker.

Hurtig rengøring af gasgrill

Er du ligeglad med, hvordan din grill ser ud, men den skal bare være ren, så er det her, du skal følge med. Der er nemlig forskel på om en grill er ren eller ser pæn ud, og her kommer jeg ind på den rene og hurtige måde af rengøring af grill.

Næste gang du starter din grill op, så skruer du op for fuld hammer. Når den står og banker igennem, så skulle det værste fedt og sod gerne brænde af. For lige at tage det resterende kan du benytte dig af en børste til at skrabe det sidste af. Du skal dog være opmærksom på, at den skal være varmebestandig, da du ellers risikerer, at den smelter.

Hvor hårdt du må gå til værks afhænger af, hvordan belægningen på din grill er. Er din grill med slip-let, teflon eller hvad det ellers bliver kaldt nu til dags, så skal du være ekstra forsigtig med skraberen. Ellers risikerer du at skrabe hul i denne belægning. Her kan du med fordel anvende en hårdere plast børste, der ikke er så hård ved belægningen. Denne skal dog bruges før du skruer helt op for varmen, da den ellers vil smelte.

Derudover skal du huske at tjekke fedtbakken i din grill. Ligeledes skal du holde øje med, at der ikke ophober sig fedt i bunden af grillen. Har du store mængder fedt i grillen, kan du nemlig risikere, at der opstår fedtbrand, hvilket er meget ubehageligt. Hvordan du kan komme dette til værks, kan du læse mere om i den grundige metode herunder.

Med denne metode sikrer du dig, at der ikke er alt muligt snask på din gasgrill. Samtidig med holder du den også nogenlunde ren, da du brænder det meste af skidtet væk.

Grundig rengøring af gasgrill

Når du skal grundig til værks med rengøring af din gasgrill, så er der mange forskellige metoder. Generelt set anbefaler jeg, at du benytter dig af den hurtige metode hver gang du griller. Så undgår du, at store mængder skidt ophober sig. Desuden er din grill altid varm og klar efterfølgende, så det fungerer i et led af opvarmningen. Hvordan du går mere grundigt til værks kan du læse her.

Først og fremmest er det, som nævnt tidligere, vigtigt, at du holder din grill fri for fedt. Ophobning af fedt er meget farligt, da der kan opstå fedtbrand, så det er vigtigt, at du kommer af med dette. Her er det vigtigt, at du får tømt fedtbakken tit. Desuden er det vigtigt, at du får renset bunden i din grill. Det nemmeste er at skrabe det meste af fedten væk, og herefter benytte sig af en klud eller stålsvamp (afhængig af besværligheden) til at fjerne det resterende. Denne kan med fordel benyttes sammen med sæbevand, så kan få det hele opløst.

Desuden skal du også tjekke dine brændere. Her må der ikke være noget skidt, da det kan være grunden til, at din gasgrill ikke varmer nok eller varmer hurtigt nok op. Her skal du helst undgå, at der ryger skidt ned i selve rørene. Her kan du med fordel benytte en stålbørste/stålsvamp til at rense med.

Benytter din grill sig af IR-plader (Charbroil), flavoriser bars (Weber) eller andet i mellem ristene og brænderne, så er det også vigtigt, at disse bliver holdt rene. Disse er typisk også gemmested for en masse fedt, så derfor skal disse også gøres rent. Det kan typisk gøres med en stålsvamp og sæbevand.

Derudover skal du også vurdere, om du skal have nye reservedele, hvis du har en gammel gasgrill. Er din grill 5 år gammel, så kan det godt være, at dine riste bare ikke kan mere. Her kan du med fordel kigge efter tilbud på disse riste, afhængig af, hvor din model er fra. Mange ting kan rengøres, men hvis de er færdige, så kan det typisk ikke betale sig at blive ved.

Med hensyn til det udvendige af delene, så ved jeg, at mange har held med at bruge en våd klud, og herefter smøre grillen ind i WD40. Det er ikke en løsning jeg selv har prøvet (udover den våde klud). Dog skulle dette gøre, at flyverust har sværere ved at sætte sig. WD40 skulle også gerne gøre, at grillen vil have sværere ved at ruste.

Kunne du bruge den artikel omkring rengøring af gasgrill, mangler der noget eller har du et godt tip, så skal du være velkommen til at smide en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *