Rengøring af ovn – hvordan gør jeg?

Laver man mad jævnligt i sin ovn, så er det ikke til at undgå, at den bliver beskidt. Det kan tit virke som et stort stykke arbejde at skulle til at gøre sin ovn ren, men med disse tips, så håber vi, at vi bare kan gøre livet en lille smule lettere for dig.

Har du en pyrolyseovn, så kan du læse vores artikel om rengøring af pyrolyseovn lige her.

Har du en ovn med katalytisk selvrens, så skal du lige være opmærksom på dette, før du går videre. Hvis den har dette, så er nogle af overfladerne i ovnen beklædt med en speciel emalje, som er selvrensende. På disse overflader må du ikke bruge nogen form for rengøringsmiddel, da du kan risikere at ødelægge emaljen. Her kan du bare nøjes med at bruge en våd klud til at tørre over med, hvilket burde være tilfredsstillende. Nogle har kun på bagvæggen, mens andre også har på siderne. Som hovedregel er der ikke emalje i bunden af ovnen, så her kan du godt bruge vores tips.

Rengøring indeni ovnen

Brun sæbe er en god idé at have på lager, når du skal igang med at gøre din ovn ren.

  1. Smør alle de indvendige sider ind i brun sæbe
  2. Tænd ovnen på et sted mellem 50-100 °C
  3. Når sæben begynder at boble, slukker du ovnen
  4. Vask af med vand, når ovnen er kølet af

Her er det vigtigt, at du ikke skruer for højt op for temperatuen, da du ellers risikere, at sæben brænder fast, og det skulle vi helst ikke have.

Rengøring af ovnglasset

Opvaskemiddel har rigtig mange stående i forvejen, hvor næste del af rengøringen er lige til. Ovnruden kan i de fleste ovne pilles ud. Herefter er det bare at sætte glasset i blød i opvaskemiddel i 20-30 minutter, og så gå igang med knofedten, så dit ovnglas kan blive rent igen.

Mangler du tips til at gøre dine bradepander og bageriste rene, så kan du læse vores artikel her.

Vi håber du kunne bruge vores guide til rengøring af ovn, og at vi nu har gjort dig klar til gøre din ovn 100 % rent. Har du nogle kommentarer til vores tips, eller er der et gammel husråd, som vi har misset, så skal du være velkommen til at ligge en kommentar.

 

 

Én kommentar til “Rengøring af ovn – hvordan gør jeg?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *