Rengøring af toilet

Rengøring af toilet

Bøvler du med et beskidt toilet med kalkbelægninger, brune streger og snavs, så fortvivl ikke! Jeg har skrevet en artikel omkring rengøring af toilet, hvor du får de bedste tips til at komme ovennævnte til værks.

Mange af os døjer med toiletter, der er sat til i mørke striber, rander og andet. Generelt er mange af vores toiletter fyldt med misfarvninger. Det kommer fordi kalken i vandet sætter sig i kummen. Samtidig kommer der en masse bakterier og andet igennem, hvorfor man bliver nødt til at gøre det rent en gang i mellem.

1.  Udvendig rengøring af toilet

Inden du starter med at tørre dit toilet af, så tager du en omgang WC-rens og putter i kummen. Her er det vigtigt, at der kommer WC-rens over det hele, så der ikke er noget, der mangler. Så giver du det 10-15 minutter til at arbejde i, hvor du kan gøre den udvendige del af toilettet rent. Her kan du med fordel benytte dig af en klud og sæbevand. Sørg for at kom godt rundt om det hele. Her skal du også være opmærksom på kanter og samlinger, da det typisk er her, der samler snaks.

2. Mørke rander, striber og kalk

Ser dit toilet ikke skinnende ud efter du har brugt toiletbørsten oveni WC-rensen, så bliver du nødt til at tage andre midler i brug. Sørg dog for at være sikker på, at det ikke kan tages med lidt knofedt, før du går videre. Dette er desuden en nem ting at gøre regelmæssigt. Det tager ikke ret lang tid, og det vil holde den generelle rengøring af toilettet på et højt niveau.

Generelt set kan det meste løses med knofedt. Tag en gammel opvaskebørste og børst/skrab det synlige kalk af. Det meste skulle gerne kunne tages med lidt knofedt. Du kan også benytte dig af en toiletsten, men det er ikke noget, jeg selv har erfaringer med.

Er dette ikke nok, så kan du læse om de andre metoder herunder.

Rengøring af toilet med klorin

Rigtig mange benytter klorin til at afkalke deres toilet, men det er altså ikke en ret god idé. Klorin fungerer nemlig ikke som en afkalker, men derimod som en afbleger. Det fjerner altså ikke kalket i toilet, men kan derimod fjerne de bakterier, som der opstår. Desuden er klorin rigtig svært at få til at sidde på de lodrette flader i toilettet, hvilket gør det svært. Du skal også huske, at du må ikke blande klorin med kalkfjerner eller anden syreholdig kemi, da det ellers vil udvikle giftige gasser.

Rengøring af toilet med eddike

Almindelig lagereddike kan godt benyttes som kalkfjernende middel, da det har en pH-værdi på omkring 3. Dog skal det virke i lang tid, før det er effektivt. Samtidig er det svært at få til at sidde på de lodrette flader i toilettet, hvilket gør det svært at tage disse. Dette kan dog løses ved at benytte sig af toiletpapir på disse overflader. Dog kan toilettet ikke benyttes imens, at dette står på.

Rengøring af toilet med sodavand/cola

Et kendt tip til husholdningen er at benytte sig af cola/sodavand i toiletkummen. Sodavand/cola har en lav pH-værdi og kan derfor godt benyttes som kalkfjernende middel. Dog har det samme ulemper som meget af det andet, da det er meget tyndt. Det betyder altså, at du bliver nødt til at tage toiletpapir i brug, hvis du skal have taget de lodrette flader i kummen. Samtidig er cola/sodavand væsentligt dyrere end andre rengøringsmidler som wc-rens og kalkfjerner, og disse andre midler er typisk også bedre.

Rengøring af toilet med eddikesyre/saltsyre

Eddikesyre og saltsyre er ganske effektivt til rengøring af toiletter. Det går væsentligt hurtigere end mange andre produkter, men det er samtidig ikke lige så sjovt at arbejde med. Det er stærke blandinger og derfor kan det godt være hårdt ved ens øre, mund, næse og andet. Det har dog samme ulempe som meget af andet, at det er tyndt. Derfor anbefaler jeg, at man bruger tricket med toiletpapir rundt i kummen, som man hælder syren udover. Så lader man det sidde i noget tid, og herefter skyller man ud. Der er dog et bedre alternativ til eddikesyre og saltsyre.

Rengøring af toilet med citronsyre

Vælger du at benytte dig af syre, så har du en miljøvenlig løsning med citronsyre. Bland det op med vand og benyt det ligesom du ville benytte dig af de andre midler med toiletpapir. Eneste ulempe er, at du selv skal blande det op, hvilket kan gøres nemt og hurtigt. Ellers påføres det bare, og du skal ellers lade det sidde i noget tid, så du får det meste ud af virkningen.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til rengøring af toiletter. Har du andre tips, mangler, kommentarer eller lignende, så er du velkommen til at smide en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *