Rengøring privat – Sådan finder du rengøringshjælp til hjemmet

Rengøring privat - find rengøringshjælpTænker du tit over derhjemme, at du godt kunne bruge lidt ekstra tid i hverdagen? Eller synes du bare det er træls, at du skal hjem og gøre rent, når du kommer hjem fra arbejde? Så er du landet det helt rigtige sted. Her på siden har vi samlet alle tips til at finde en god rengøringshjælp, der kan stå for rengøring i dit private hjem.

Har jeg brug for rengøringshjælp?

Først og fremmest er det vigtigt, at du gør dig selv klar over, om det virkelig er nødvendigt med rengøringshjælp. Rengøring privat er jo noget helt andet end erhverv, da det er dit private hjem, som personerne skal lukkes ind. Nogle mennesker har det bare ikke ret godt med at lukke andre fremmede folk ind i deres hjem, så det skal du være opmærksom på.

Derudover så er det selvfølgelig heller ikke gratis. Det koster noget at have en til at gøre rent for en. Er du presset økonomisk, så er det ikke sikkert det er den bedste idé. Det er dog noget, du skal gøre op med dig selv. Hvis du føler, du har budgettet til det, så er det helt klar noget, du skal overveje. Det giver en helt masse fritid, som du ikke var klar over, at du havde. Det er rart at slippe af med den trælse tid, som du skal bruge på det.

Det er tid, som du kan vælge at bruge sammen med din familie i stedet. Du kan få ordnet huset, mens du er på arbejde. Når du så kommer hjem, så har du et rent hjem, der oser af overskud. Dette giver både tid og luft til dine børn, kæreste, familie, venner eller hvad du nu ellers kan finde på.

Privatperson eller firma til at ordne min privat rengøring?

Første skridt er selvfølgelig at finde en, der kan ordne det for dig. Der er rigtig mange muligheder. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du har lyst til at bruge en privat person eller et firma. Her er det forskellen typisk pris, og hvilken tid på døgnet, det bliver udført.

Finder du en privat person, så vil det typisk være en, der gør det for at tjene lidt ekstra. Derfor vil det for det meste foregå udenfor normal arbejdstid. Det kan være irriterende, hvis du ikke er interesseret i at være hjemme imens. Samtidig kan du være ude i, at du selv skal stille materialer og udstyr til rådighed. Som oftest har de noget selv, men det kan du aftale med din rengøringshjælp, om du stiller produkter/udstyr til rådighed eller ej.

Vil du hellere have det overstået i dagtimerne, så kan det være en god idé at kigge efter et firma. Et firma vil typisk have deres egne produkter og eget udstyr, så det skal du ikke tænke på. Samtidig vil de som oftest kunne ordne dit hjem, når du er på arbejde. Så kan du altså komme hjem til et rent hjem, når du har fri fra arbejde. Du kan desuden også være sikker på, at hvis personen bliver syg, så bliver det alligevel ordnet, da firmaet har mulighed for at sende en anden mand.

Hvad er prisen for rengøringshjælp?

Prisen er selvfølgelig en vigtig faktor udover kvaliteten. Rengøring til 500 kr i timen skal selvsagt være i en bedre kvalitet end til 100 kr i timen. Har du behov for, at dit hjem skinner hver gang, du kommer hjem, så skal du også regne med, at du kan få lov til at betale for det.

Privat rengøring har som regel ikke de samme krav som erhverv, så derfor behøves du ikke nødvendigvis at skulle af med de store summer. Prisen vil som reelt være billigere, hvis du benytter dig af en privatperson. Her skal du dog være opmærksom på, hvad I aftaler ift. rengøringsprodukter og udstyr som f.eks. støvsuger.

Generelt set skal du slippe mellem 150-200 kr i timen for privatpersoner og mellem 350-500 for erhverv. Det er dog kun et udgangspunkt, og der kan sagtens være tilfælde, hvor prisen er højere eller lavere end det nævnte.

Hvor finder jeg en rengøringshjælp?

Hvis du søger en rengøringshjælp, så kan du kigge mange steder. Leder du efter et firma til at ordne det for dig, så har du garanteret et i nærområdet. Det er selvfølgelig en fordel, at det er i lokalområdet, da du så kan være heldig at finde nogle, der har anbefalinger på et firma. Derudover kan du benytte traditionelle metoder som Google eller Facebook til at finde virksomheder, der udbyder privatrengøring.

Leder du efter en privatperson, så er der efterhånden kommet mange forskellige muligheder. Det kan være, at du har en bekendt, som kender en god en, du kan bruge. Så er du ihvertfald sikker på, at det er kvalitet det, du får. Derudover kan du benytte dig af mange af de lokale Facebook grupper for byer. Her kan du søge i dem eller lave dit eget opslag, hvor du kan skrive, hvad du har behov for. Så får du helt sikkert en masse svar.

Vigtigt at huske

Det man allerhelst vil undgå, når man lukker folk ind i sit private hjem, er dårlige oplevelser. Derfor er det vigtigt, at du samler lidt anbefalinger ind fra dine vennekreds/Facebook/internettet, så du ved, hvad du har med at gøre. Finder du en virksomhed, så kan du som regel være sikker på, at der er styr på sagerne, men du kan altid være uheldig. Har du derimod en privatperson til at udføre det, og du har søgt på f.eks. Facebook, så har alle jo mulighed for at besvare dit indlæg. Så derfor skal du huske at være lidt på dupperne, så du ikke får en dårlig oplevelse.

Når du kigger på firmaer, så skal du også kigge på, hvad firmaet stiller af krav til deres personale. Her skal du undersøge deres geografiske dækning, betingelser for aflysning/udeblivelse, uddannelse og eventuelt krav om ren straffeattest.

Derudover er det vigtigt, at du ikke benytter dig af sort rengøring. Du er ikke sikret på samme måde, hvis der bliver ødelagt eller stjålet ting fra dit hjem. Samtidig er det ulovligt, og du kan være uheldig at lige netop din rengøringshjælp bliver nuppet.

 

Planlægning

Det er vigtigt, at du får planlagt med din rengøringshjælp, hvordan tingene skal forløbe. Har du specifikke krav til, hvilken kemi der bliver brugt i dit hjem, så skal I have det aftalt. Derudover skal I have aftalt, om du selv står for den generelle oprydning, eller om det er noget, de skal klare. Her kan prisen hurtigt blive en del dyrere, hvis de skal rende og udføre almen oprydning.

Derudover skal du have planlagt, hvad der skal udføres, hvornår og i hvilket interval. Har du 1,5 times rengøring om uden, så er der nogle ting, der kun skal udføres hver 2. gang. Du har nok også nogle ting, du gerne vil have udført hver gang. På den måde får I forventningsafstemt. Her kan I også aftale, hvilke opgaver der prioriteres højest, hvis personen står i en situation, hvor alt ikke kan nåes.

Håndværkerfradrag for rengøring

Det er således, at du kan få håndværkerfradrag for din rengøring. Det kræver selvfølgelig, at der er regning på arbejdet. Fra 1. januar 2018 hedder fradraget for rengøringshjælp 6.000 kr om året pr. person. Er I to i husstanden, så har I altså et fradrag på 12.000 kr, som blandt andet kan benyttes til at at gøre hverdagen lidt nemmere.

Hvis du har nogle tips og tricks, som du mener andre kan bruge, så skal du være velkommen til at smide en kommentar herunder. Derudover håber jeg, at du kan bruge artiklen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *