Sådan gør du din pyrolyseovn ren

Har du en pyrolyseovn, så er du heldig, for så har du en ovn, der er meget nem at gøre ren. På trods af, at den er nem at gøre rent, så skal du dog være opmærksom på enkelt ting, når du skal igang med rengøringen af den.

Når du bruger pyrolysefunktionen i din ovn, så bliver din ovn meget varm. Den fungerer således, at den brænder alt snavset til aske, så det er nemt at tørre op. Du skal dog være særlig opmærksom på selve ovnen, da den bliver omkring 4-500 grader varm afhængig af, hvilket mærke din ovn er. Det er derfor vigtigt at holde børn på afstand, og ovnen må ikke efterlades uden opsyn, da du også kan risikere en masse røg afhængig af, hvor snavset den er. Dog skal du alligevel holde lidt afstand, da du røgen ikke er ret god for dig, da den kan indeholde en masse giftstoffer.

Derudover så skal du også være særlig opmærksom på din el-regning, hvis du bruger funktionen ofte. Her kan du nemlig se en væsentlig forskel, hvis du gør brug af pyrolysefunktionen tit. Dette skyldes, at den skal varme ovnen så højt op ift. normal brug.

Når din ovn er færdig med at køre funktionen, så er det vigtigt, at du venter til den er kølet helt ned. Herefter tager du bare en våd klud og samler alt skidtet op, som nu er blevet til aske. Det er derfor i særdeleshed nemt at gøre sin ovn rent, men det er dog vigtigt, at man overholder forholdsreglerne ved rengøring af en pyrolyseovn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *